Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Társaság Keresés / Térkép   

Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Társaság

Elérhetőség:
Cím: Gödöllő 2100 Grassalkovich Kastély
Telefon: 28/420-588
Telefax: 28/422-077
Email:
Web:
http://www.kiralyikastely.hu

Rendezvények királyi környezetben
A múzeumok alapvető rendeltetése az emlékek megőrzése, a múlt vagy jelen egy szeletének bemutatása, ismeretterjesztés, kultúraközvetítés. Ha egy épület olyan különleges, mint a Gödöllőn található Grassalkovich Kastély, mely Magyarország legnagyobb beépített alapterületű barokk műemlék-együttese, akkor különösen vonzza az elegáns, exkluzív, régmúlt idők pompáját idéző rendezvényeket. A Budapesthez közeli városban található kastély falai közé fontos és kiemelkedő kulturális eseményeket szerveznek, valamint évek óta sikeresen rendezik meg a Barokk Kastélynapokat és az Adventi Kastélynapokat. Mindezek mellett lehetőség nyílik céges és családi események lebonyolítására is, melyhez több különböző méretű, rendeltetésű terem és természetesen történelmi díszlet adott. Az egykori királyi fogadóterem, a mai díszterem széksorosan 230 fő, gálavacsora esetén 110 fő befogadására, a földszinti rendezvénytermek üzleti tárgyalások, protokoll rendezvények, továbbképzések, találkozók lebonyolítására, valamint egybenyitva állófogadások megrendezésére alkalmasak. A díszudvar koncertek, a hatalmas kastélypark akár több száz személyes kerti rendezvény helyszíne lehet.
A Kastélymúzeumban a kastély építését bemutató „A Grassalkovichok kora”, Erzsébet királyné és Ferenc József berendezett lakosztályai, ahol a királyi család hétköznapjaiba pillanthatnak be, valamint és az Erzsébet királyné emlékkiállítás tekinthető meg.
Európai ritkaságnak számító Gödöllői Barokk Kastélyszínház, hazánk legrégebbi fennmaradt újkori kőszínháza. Az 1986 őszén feltárt kastélyszínház Magyarország egyetlen megmaradt kulisszás rendszerű színháza, amelynek helyreállítása rangos hazai és külföldi elismerésben részesült.
A patinás kastélykávézóban Sisi kedvenc finomságait, a barokk teremben pedig – az előre bejelentett csoportok – a királyi konyha legnépszerűbb étkeit is megkóstolhatják. Az ajándékbolt igényes ajándéktárgyakkal várja az ide látogatókat.




Vissza a lap tetejére    

Nyomtatható verzió