HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Rendezvényhelyszínként nyílt meg a Ferihegy 1 terminál
2012.10.28.

A Terminal 1 Airport Event Center üzemeltetői október 25-én nagyszabású nyílt napot tartottak a rendezvény- és konferenciaszervező szakma számára. Az eseményen az 1. Terminál korábbi utasforgalmi tereit, helyiségeit (a tranzit váró kivételével) a legkülönfélébb igények szerint rendezték be, amelynek célja az volt, hogy bemutassák a szakmai közönség számára a terminál sokoldalú felhasználási lehetőségeit. A profi berendezésnek köszönhetően senki nem mondhatta volna meg, hogy valójában ez nem egy igazi rendezvény, csupán egy kiállítás: a legmagasabb szintű fény- és hangtechnika lett felsorakoztatva, a színpadról pedig szinte csak a fellépők hiányoztak. Az egyedülálló adottságok mellett több mint 400 autó parkolása lehetséges, emellett mozgáskorlátozott vendégek is akadálymentesen közlekedhetnek a terminál teljes területén.
    A reptéri rendezvényközpont üzemeltetői az érkezési csarnokban közel négyszáz fős konferenciatermet alakítottak ki, míg az indulási oldalon egy bemutatótermet rendeztek be kényelmes kanapékkal. Ebbe a térbe még egy, a repülőtéri forgalmi előtereken dolgozó sárga-fekete kockás (ún. follow me) autót is kiállítottak. A központi csarnok lehetséges berendezésének egyik példájaként vacsoraasztalok álltak, valamint egy kisebb színpad is helyet kapott. A galériaszinten büféasztalos kávézók, valamint kényelmes pihenősarkok lettek kialakítva.
    Elmondták, hogy az 1.Terminál épületét filmforgatásokhoz is igénybe lehet venni, hiszen Európában szinte sehol sem lehet működőképes, de üres terminálon filmet forgatni. Ferihegyen viszont meg lehet spórolni a drága és egyedi díszletépítés teljes költségeit. Nem véletlen, hogy a népszerű Die Hard-sorozat 5. filmjének (A Good Day to Die Hard) egyes jeleneteihez háttérként az 1. Terminálra támaszkodott a gyártócég és a Mid-Atlantic Films mintegy négyszáz fős stábja. A főbb jelenetek a hangárok illetve a 2. Terminál előtt forogtak. (Forrás: Turizmus.online, 2012.10.27.)