HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Egyesült az MVSZ és a VIMOSZ
2008.07.11.

Elnökségi tagok: Böröcz Lajos (főtitkár), Budai Gábor, Dávid Lóránt, Deák Imre, Dömötör Miklós, Gál Pál Zoltán, Horváth Gyula, Hupuczi László, Kopócsy Andrea, Kőszegváry Ferenc, Lukátsi Pál, Niklai Ákos, Nyerges János, Párkai Zsolt, Perger József, Román Péter, Szalók Csilla, Törő Edina, Újhelyi Tamás.
Öt szekció megalakításáról is döntés született, melyek a következők: szállodaipar, kereskedelmi vendéglátás, közösségi étkeztetés, utazási irodák, oktatás.
A szervezet új elnevezése Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége, de a jövőben is a VIMOSZ rövidítést használják az egyszerűség kedvéért. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének tagjaként a turisztikai és vendéglátó ágazat mértékadó munkaadói kíván lenni, tagvállalatai mintegy 120.000 munkavállaló számára biztosítanak munkát, képviselői aktívan közreműködnek az Ágazati Párbeszéd Bizottság munkájában. A szervezet tagja a FERCO - EFFAT Brüsszelben bejegyzett Európai Párbeszéd Bizottságnak, közreműködik a brüsszeli székhelyű HOTREC munkájában.
A szövetség a korábbi VIMOSZ székhelyén, az I. kerületi Kuny Domokos utcában működik a jövőben. (Forrás: Turizmus Panoráma, 2008.06.30.)