HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
MaReSz Nap és közgyűlés
2010.01.25.

A New York Palace Boscolo Hotelben tartott MaReSz Napon Szalma Béla elnök hangsúlyozta, hogy a konferenciát az érdekérvényesítés erősítése, a szakma és a szakmapolitika képviselői közötti párbeszéd megteremtése érdekében hívták létre. Bevezetőjében rámutatott, jó jelnek tartja, hogy a szakmai állami irányítás, a kormányzat és a parlamenti pártok frakcióvezetői visszajelzéseik alapján mind jó kezdeményezésnek tartják a konferencia megrendezését. Ujhelyi István államtitkár köszöntője után Kovács Miklós szakállamtitkár a turizmus, benne a rendezvényszervezés jelentőségéről beszélt, majd Faragó Hilda, a Nemzeti Turisztikai Bizottság titkára tartott előadást a rendezvényturizmus nemzetközi trendjeiről. Ezt kerekasztal-beszélgetések követték Niklai Ákos a Turizmus Zrt. elnöke, valamint Köves Tamás főiskolai docens vitaindítói után.

Az egésznapos konferencia után tartották meg a MaReSz közgyűlését, amelyen Szalma Béla elnök számolt be az elmúlt fél év eseményeiről, hansúlyozva, hogy az éves beszámolót tartalmazó tisztújító közgyűlés júniusban lesz. Kifejtette, hogy igen hasznosnak nevezhető a szándékuk szerint hagyományteremtő MaReSz Nap. A feladatok között említette a szövetség honlapjának megújítását.

    Az elnökség több tagja is kifogásolta, hogy a testület előzetesen nem kapta meg a költségvetési beszámolót, amit egyébként később a közgyűlés elfogadott. Ugyanilyen kifogás merült fel a júniusi távozását bejelentő Szalma Béla alapszabály-módosító javaslatával kapcsolatban, miszerint legyen az elnökség nyolcadik tagja a leköszönő elnök. Köves Tamás fontosnak mondta, hogy a szövetség egykori vezetői segítsék a munkát, de ezt a már korábban felállított Tanácsadó Testület, a "Vének Tanácsa" keretében javasolta. Az elnökség bővítésének javaslatát a közgyűlés egyhangúlag elvetette.

    A MaReSz nemzetközi kapcsolatairól szólva Mátray Katalin beszámolt a 11 európai országot összefogó nemzetközi szövetség, az EFAPCO 4. brüsszeli kongresszusáról.

    A közgyűlés megválasztotta a tisztújítást előkészítő Jelölő Bizottságot, melynek elnöke Tornyai Péter (Torter Kft.), alelnöke Vaskó Tünde (Visual Power) és 3 tagja Bába Szilvia, Benyhe Ildikó és Tóth Istvánné lett.

    A Felügyelő Bizottság megüresedett 3. pozícióját az elnök: Éder Zoltán (Brill Audio Visual Kft.) és dr. Hajós Róbert (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) tag mellett a közgyűlés szavazása alapján Zmák Tibor, a Specia Marketing Kft. (Helyszinonline.hu - HOL Magazin) vezetője tölti be.

    A közgyűlés végén bejelentették, hogy a 100 tagú szövetségben néhány cég tagsága megszűnt, majd új tagként szavazták meg az F&B 2006 Kft-t (rendezvények munkaerő szolgáltatása - Revuczky Karion ügyvezető), a telki MLSz Edzőcentrum és (Globall) Hotelt (Nemeskéri Szilvia értékesítési igazgató), a Special Event Kft.-t (Tóth Tamás ügyvezető), valamint egyéni pártoló tagként a nemrég megszűnt Hoventa Kft. vezetőjét, Etele Csabánét, aki korábban hosszú évekig volt a MaReSz elnökségi tagja. 

    A MaReSz Nap és a közgyűlés után ünnepélyesen adták át az első MaReSz-díjat Köves Tamásnak, aki négy évtizede van a szakmában, hosszú éveken át volt a szövetség elnöke, lobbistája a különböző állami és társadalmi szervezetekben, s címzetes docensként oktat évek óta. A szövetség a kitüntetéssel azon személy munkáját ismeri el, aki tevékenysége alapján szakmai és erkölcsi példaként állítható a teljes MaReSz tagság elé. (Forrás: Eventer tudósítás, 2010.01.21.)