HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Két év kihagyás után jubileumi 20. Kapolcsi Fesztivál
2010.06.29.

A Művészetek Völgyét 1989-ben elindító Márta István tájékoztatott arról is, hogy a klasszikus és kortárszenei szekció gazdája Rácz Zoltán, az Amadinda ütősegyüttes vezetője lesz. Már egy héttel a fesztivál kezdete előtt a Völgybe költözik a KoMa Társulat, hogy interjúkkal, anyaggyűjtéssel készülhessenek fel a Művészetek Völgye idejére tervezett helyszínspecifikus, performance jellegű produkciójukra.
    A kiállítási szekció díszvendége a raktáraiban hatalmas mennyiségű értékes műtárgyat őrző Magyar Nemzeti Galéria lesz: a múzeum hét-nyolc kiállítóhelyen mutatja majd be gyűjteményének az állandó tárlatokon nem látható - arra alkalmas - darabjait, többek között szobrokat, érméket, plasztikákat.
    A húszéves jubileumhoz kapcsolódva, a "völgynosztalgia" jegyében négy pályázatot írnak ki - számolt be másik kezdeményezésükről Márta István. Az április 8-án kezdődött, többfordulós pályázatra völgyfilm, fotó, irodalom és kultikus emléktárgy kategóriában lehet nevezni, utóbbiakhoz személyes történeteket is várnak a szervezők. Nagyszabású gálán mutatkozhatnak be idén a völgytelepülések műkedvelő együttesei is, professzionális zenészekkel közösen.
    A fesztiválhoz kapcsolódóan a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet jelenteti meg Ladányi András Kapolcsi vízimalmok című, 400 oldalas kötetét.(Forrás: Puk.hu, 2010.06.27.)