HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Új néven működik tovább a MaReSz
2010.10.21.

Már a Business Travel Show-val és a Hoventa kiállítással egyidőben tartott MaReSz közgyűlés előtt is számos javaslat érkezett a júniusban megválasztott új elnökség által elküldött javaslatokhoz, alapszabály-modosító indítványokhoz. S a korábbi évek egyórás taggyűléseivel szemben most háromórás tanácskozásra került sor, pedig Ganczer Gábor levezető elnök igyekezett gyorsan megszavaztatni az egyes módosító indítványokat. A megpezsdült szövetségi tevékenységre utal, - mint az elnöki beszámoló is jelezte - hogy megélénkült az élet az egyes szakosztályokban is, s ez igen örvendetes - tette hozzá Ganczer Gábor.  
Az új elnök elmondta, hogy a MaReSz június 17-én képviseltette magát a Parlamentben megtartott első Turizmus- és Egészségipari Konzultáción. A szövetség számára fontos egy újszerű kommunikáció építése az állami- és más szervezetekkel és a nem tag szakmabeli vállalkozásokkal. Ezen nagy odafigyeléssel dolgozik az Elnökség. A nyáron felkeresték a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes-államtitkárát, Horváth Endrét, valamint a Magyar Turizmus Zrt. új vezérigazgatóját, Horváth Gergelyt. Minthogy a Magyar Turizmus Zrt. kiemelten fontosnak tartja a Konferencia Nagyköveti Program folytatását, ehhez a MaReSz is megadja a támogatást. Felkérést is kapott a pályázati és a bíráló bizottság tagjai sorába. A bíráló bizottságban két egyéni tag segíti a munkát: Köves Tamás és Makray Balázs. Nyár folyamán az Elnökség lobby-anyagot dolgozott ki e témában.
A nyári alakuló elnökségi találkozót követően szeptember 14-én kezdetét vette a hivatalos elnökségi ülések sorozata. Az Elnökség úgy döntött, hogy elsőként a MaReSz Alapszabályát vizsgálja felül: egyszerűsíti, pontosítja, kiegészíti és olvashatóbbá, könnyebben értelmezhetővé teszi, s ezt most szinte teljes mértékben el is fogadta a maratoni közgyűlés.    
A kitüntetésekre vonatkozó alapító okiratokon is változtatni kívántak, többek között azzal is, hogy nem kizárólag a szövetség tagjainak munkáját ismerik el, valamint új kitüntető cím alapítására tettek javaslatot a közgyűlésnek.
 Több tagtársat foglalkoztatott évek óta a Szövetség elnevezése, hiszen ma már nem a rendezvényszervezők, hanem a rendezvényszolgáltatók képviseltetik magukat sokkal nagyobb számban a MaReSz-ben.
A szövetség - hosszú ideje először – 17 taggal bővült, a tagok száma most elérte a 110-et. Az új alapszabályban egyébként megváltoztak a tagfelvételre vonatkozó szabályok is: míg eddig csak a közgyűléseken nyílt mód új tagok felvételére, ezentúl a tagozatvezetőkkel kibővített elnökség ülésén havonta lesz majd rá lehetőség.
A MaReSz tagja lett:   
az ABSOLUT Bár (rendezvénygasztronómia) // az ACCENT Hotel Management Kft. (szállodaüzemeltetés) // Apple Party Service Kft. (rendezvénygasztronómia) // Café Városfal Kft.  (Magyar Borok Háza) (vendéglátás, rendezvényszervezés) // Convention Budapest Kft. (konferencia-, kongresszus szervezés) // Event Stuff Kft. (eszköz bérbeadás, dekorációgyártás) // INKAL Security Events Kft. (rendezvények biztosítása) // Lurdy Konferencia Központ (rendezvények biztosítása) // MEDÚZA Catering Kft. (rendezvény gasztronómia) // Pécs/Sopianae Örökség Nonprofit Kft. // Proaktíve Produkció Kft.(rendezvényszervezés) // SYMBOL Kft. (helyszíngazda) // TOI TOI Kft. (szanítérek bérbe adása) // TRANZ ORG Kft. (rendezvénytechnika) // ROXER Event & More Kft. (rendezvényszervezés) // Valton Secutity (rendezvények biztosítása) // Vigadó és Kultúra Kft. (rendezvényhelyszín)

(Forrás: Eventer tudósítás, 2010.10.21.)