HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
90 napra bezárták a West-Balkánt
2011.01.20.

A West Balkán szórakozóhelyre helyezett jelképes lakatról az "ügyfelet" a jegyző külön nem értesítette, így őt is a honlapon, valamint a kerületi hirdetőtáblán nyilvánosságra hozott döntéssel tájékoztatja döntéséről. "A hatóság közzéteszi azt a jogerős vagy fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtandó határozatot, amelyet személyek széles vagy pontosan meg nem határozható köre számára életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet megelőzése, elhárítása vagy káros következményeinek enyhítése érdekében hozott" - áll a határozatban. A kerület honlapján olvasható határozat szerint Budapest Főváros Kormányhivatala elektronikus levélben kérte a jegyzőt, hogy döntését egy napon belül hozza meg. Ez ellen a fővárosi kormányhivatalnak címezve 15 napon belül lehet fellebbezni. A határozat szerint a múlt szombaton történt halálos áldozattal járó estén a jegyző tudomására jutott, hogy a hely este tíz után is nyitva volt, és mintegy 2500 ember tartózkodott a helyszínen. Ezek alapján a nyitva tartási idő utáni nyitva tartást és a befogadóképesség többszörös túllépését is bizonyítottnak tekintette a jegyző.
    A VIII. kerületben található Corvintető már keddtől bezárt és csak jövő hét kedden nyit ki, így a hétre meghirdetett rendezvények elmaradnak - olvasható a szórakozóhely honlapján. "A hétvégi Noise Night Life partyn történtek miatt az elkövetkezendő napok szerintünk nem a bulizásról szólnak  - fogalmaztak.
Az Instant nevű terézvárosi szórakozóhely ugyancsak kedden zárt be és jövő hétfőn nyitja ki a kapuit. Az akcióhoz - a Facebook közösségi portálon közzétett tájékoztatója szerint - a VI. kerületben található Kuplung is csatlakozott. Több közkedvelt budapesti szórakozóhely honlapja vagy közösségi portálon megtekinthető adatlapja szerint megtartják e heti rendezvényeiket. Ugyanakkor az index.hu szerint "több romkocsma és belvárosi partihelyszín is jelezte, hogy csatlakozik az akcióhoz". (Forrás: Index/MTI, 2010.01.19.)