HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Magyarország MICE-újrapozicionálása
2011.05.27.

A Szállodaszövetség közgyűlése előtti balatonalmádi másfél napos szemináriumon Parti János talán evidensnek ható tudnivalókat foglalt össze, de rámutatott, szállodacsoportjukban a MICE-tréningek tematikája is éppen ezen alapoknak szenteli a legtöbb figyelmet. Nem véletlenül, hiszen éppen a zökkenőmentes lebonyolítás, s így egy következő üzlet múlhat rajtuk. 
    Ferenczy Anikó kifejtette: hosszú idő után ez az első olyan koncentrált marketingaktivitás, mely a Budapest Winter Invitation mintájára komoly szolgáltatói (szállodák, rendezvényhelyszínek DMC-k) és központi összefogással kívánja segíteni a nemzetközi rendezvények Magyarországra hozatalát, illetve az ország mint MICE-desztináció újrapozícionálását. A MKI vezetője a kampány első eredményeiről is hírt adott: az IMEX idején megérkezett már az első visszaigazolás egy 1200 fős nemzetközi konferencia budapesti rendezéséről, és két hasonló létszámú esemény elnyerésére is komoly esélyei vannak a magyar fővárosnak.
    Maráczi Gábor MSzSz alelnök, a szemináriumi összefoglalójában hangsúlyozta a témaválasztás aktualitását aláhúzza a hazai MICE-piac talpra állása és jelenleg is tapasztalható élénkülése. Az új trendeknek megfelelően  fokozottan kerülnek előtérbe  a vidéki helyszínek, ami nemcsak a regionális összefogás szükségességét vetíti előre, de a szállodák megfelelő felkészülését is igényli. Ehhez szolgált hasznos munícióval a Magyar Szállodaszövetség mostani szemináriuma is. (Forrás: Turizmus Panoráma, 2011.05.26.)