HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Az Év szállodái kitüntetés átadása
2014.01.18.

Január 17-én elegáns fogadás keretében hirdetette ki a 2013 Év Szállodája pályázatának eredményét a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a Corinthia Hotelben. A pályázatra az alábbi 16 szálloda nevezett: 5*- 5* SUPERIOR: Andrássy Rezidencia Wine & Spa***** - Tarcal   /   Boscolo New York Palace - Budapest   /   Lotus Therme Hotel & Spa - Hévíz --- 4*- 4* SUPERIOR: Airport Hotel Budapest - Vecsés / Buda Castle Fashion Hotel - Budapest / Continental Hotel Budapest / Greenfield Hotel Golf & Spa - Bükfürdő / Hunguest Hotel Forrás - Szeged  / Hunguest Hotel Répce Gold – Bükfürdő / Hotel Palazzo Zichy - Budapest / Naturmed Hotel Carbona – Hévíz  ---  3*- 3* SUPERIOR: Casati Budapest Hotel / Hotel Ibis Győr / Hunguest Hotel Helios - Hévíz / Ibis Budapest Centrum / Promenade City Hotel - Budapest.
    A pályázati kiírás szerint a résztvevő szállodák teljesítményét a következő szempontok szerint bírálta el az ismert szakemberekből - Kopócsy Andrea, Fodor Olivér, Maráczi Gábor, dr. Niklai Ákos, dr. Szauter István - álló zsűri:
- bevételi teljesítmények a hotelek meghatározó mutatószámai alapján (éves szobafoglaltság, átlag szobaár, REVPAR – egy kiadható szobára jutó szobaárbevétel -, TREVPAR – egy kiadható szobára jutó összes árbevétel),
- szolgáltatások minősége az MSZÉSZ által szervezett ún. mystery shopping vizsgálatok, illetve a pályázó szállodákról a mértékadó vendégvélemény gyűjtő portálokon megjelenő értékelések alapján (pl. tripadvisor, booking, expedia, holidaycheck, stb.),
- a pályázó szállodák által alkalmazott innovatív üzemeltetési, értékesítési, stb. megoldások,
- a pályázó szállodák által alkalmazott HR gyakorlat.
    A díjátadáson részt vett Bohács Zsolt, a Parlament Sport és Turizmusbizottság elnöke, Komoróczki István NGM államtitkár, Horváth Viktória, az ágazatért felelős helyettes államtitkár, illetve Horváth Gergely, az MT Zrt. vezérigazgató-helyettese és Maráczi Gábor stratégiai igazgató.
   Niklai Ákos, az MSZÉSZ elnöke a díjátadás előtt azt mondta, azokat a szállodákat szeretnék elismerni, amelyek nagy erőfeszítéseket tettek a kiváló minőség elérése érdekében, és gazdaságilag is eredményesek voltak.Hangsúlyozta: a nemzetközi trendek azt mutatják, hogy az egész világon növekszik a turizmus, különösen Ázsiában, de Európában is. Egyre több társadalom és kormány ismeri fel, hogy milyen jelentős szerepe van a turizmusnak. Hozzátette ugyanakkor: még nagyobb figyelmet szeretnének kapni, hogy a döntéshozók felismerjék, hogy az ágazat mit képes tenni az ország gazdaságáért, milyen jelentős szerepe van a gazdaság élénkítésében, a munkahelyteremtésben. (Forrás, Turizmus online, Figyelő online / MTI, 2014.01.18.)